Fra august 2018 udbyder Taastrup-afdelingen 3 indgange til Kombineret Ungdomsuddannelse:

• Sundhed, Omsorg og Ernæring
  • Vagt, Service og Sikkerhed
  • Beauty & Business

Beauty & Business:

Salg, Kundeservice, kommunikation, mode, hår, make-up, Nail Art, ergonomi, værnemidler, sikkerhed, hygiejne.

Erhvervstemaet Beauty & Business er en uddannelse til dig, der drømmer om at arbejde med mennesker inden for mode og skønhed.

Under uddannelsen lærer du om salg, kundeservice, kommunikation og personlig fremtræden.

Du får grundlæggende kendskab til mode, modens historie, make-up, hudpleje, hår, ekstensions, bryn, vipper, hygiejne, allergener og meget andet der har med krop, mode og skønhed at gøre.

Hvad kan du bruge uddannelsen til?

Uddannelsen som erhvervsassistent inden for Beauty & Business, giver dig mulighed for at søge arbejde på skønhedsklinikker, negleklinikker, butikker, der handler med alt inden for skønhed osv.

Du får også mulighed for at søge ind på erhvervsskoler og uddanne dig videre til fx. kosmetiker, frisør, tandklinik assistent eller EUD business (butik og kontor uddannelse)

Der vil være undervisning i dansk og matematik, der afsluttes på D - niveau.

Klik her for at se plakat for Beauty & Business.

Vagt, Service og Sikkerhed:

Vagttjeneste, bygningsvedligeholdelse, renovation og miljø, service og rengøring.

Erhvervstemaet Vagt, Service og Sikkerhed er en uddannelse med fokus på færdigheder, som du kan anvende inden for forskellige opgaver inden for vagtbranchen, byggebranchen, ejendomsservice, renovation eller service og rengøring. Du lærer at udføre mindre reparationer på bygninger, betjene værktøj og tekniske installationer samt passe grønne områder og foretage faglig rengøring. De færdigheder du opnår inden for vagtområdet, understøtter dit overblik og din sikkerhed i udførelsen af dine opgaver.

I uddannelsen er indgår også førstehjælp, brandbekæmpelse og hygiejnecertificering.

Dansk og matematik skal gennemføres på D-niveau, og understøttes af undervisning i begge fag hver uge.

Under uddannelsen lærer du om planlægning af arbejdsopgaver og samarbejde i team. I løbet af de to år skal du i sammenlagt 20 ugers erhvervstræning i forskellige virksomheder.

Hvad kan du bruge uddannelsen til?

Uddannelsen som erhvervsassistent inden for Vagt, Service og Sikkerhed giver dig mulighed for at søge arbejde, der indeholder opgaver inden for ejendomsservice, bygningsvedligeholdelse, rengøring, gårdmandsarbejde o.l.

Du har ligeledes mulighed for at søge ind på erhvervsskoler og videreuddanne dig til f.eks. sikkerhedsvagt, ejendomstekniker eller serviceassistent.

Sundhed, Omsorg og Ernæring:

Sundhedsfremmende arbejde, omsorg og pædagogik målrettet børn, unge og ældre. Køkken- og ernæringslære, krop og bevægelse.

Erhvervstemaet Sundhed, Omsorg og Ernæring er for dig, som drømmer om at have med mennesker at gøre. Under uddannelsen lærer du om, hvad det vil sige at arbejde med børn, unge og ældre. Ligesom du beskæftiger dig med sundhed, ernæring og idræt. Du får grundlæggende kendskab til pleje og omsorg igennem fag, som styrker din evne til at kommunikere og arbejde kreativt samt pædagogisk. Du får introduktion til praktiske opgaver i et køkken, dels indkøb, tilberedning og anretningen af måltider, dels oprydning, rengøring og hygiejne.

Hvad kan du bruge uddannelsen til?

Uddannelsen til erhvervsassistent inden for Sundhed, Omsorg og Ernæring giver mulighed for at søge arbejde i institutioner som børnehaver, SFO'er eller plejehjem. Du har ligeledes mulighed for at søge ind på erhvervsskoler og uddanne dig videre til f.eks. Social- og Sundhedshjælper eller Ernæringsassistent.

Download KUU - folder for Taastrup her.

Download undervisningsplan for Sundhed, Omsorg og Ernæring her.

Download læringsmål for Sundhed, Omsorg og Ernæring her.

Download aftale med virksomheder om erhvervstræning her.

Download undervisningsplan for Vagt, Service og Sikkerhed her.

Download læringsmål for Vagt, Service og Sikkerhed her.

PORTFOLIOEKSAMEN

Læs vejledning til eleven om portfolioeksamen her.

Læs om portfolioprøve i Facility her.

Læs om portfolioprøve i SOE her.

Læs Bekendtgørelse af lov om Kombineret Ungdomsuddannelse her.

Læs Bekendtgørelse om Kombineret Ungdomsuddannelse her.

Kom til Åbent Hus og Julemarked søndag den 25.november
12-11-2018
Traditionen tro slår vi igen i år dørene op for Åbent Hus og Julemarked i begge afdelinger. Oplev den hyggelige julestemning, få lidt godt at spise og gør nogle gode juleindkøb. Kom og se de arbejdende værksteder og få en snak med elever, lærere, vejledere og ledelse. Vi glæder os til at se jer :-)
Bestyrelsesformand John T. Olsen i Sydkysten
23-10-2018
Her kommer en fin artikel med vores bestyrelsesformand John T. Olsen. Han lægger stor vægt på dannelsesaspektet på produktionsskolen :-)
Ny hovedvej for de praktisk orienterede - artikel om FGU af Annette Riisager
09-10-2018
Interview om den nye forberedende ungdomsuddannelse (FGU) bragt i messeavisen til uddannelsesmessen Tjek på fremtiden. I Greve starter messen den 24.oktober på Greve gymnasium med åbningstale af Morten Dahlin (V) og i Køge er det den 25.oktober på Køge Handelsskole med åbningstale af Mikkel Lundemann (C). Begge steder mellem kl. 17.00 og 19.30. UUV er arrangør.