Sundhed og Pædagogik

Hvis du gerne vil uddanne dig til noget, hvor du skal arbejde med mennesker - så kan Sundhed og Pædagogik hjælpe dig til en øget forståelse af mennesket som helhed.

På værkstedet arbejder vi med menneskekroppen som fokus. Du får et grundig kendskab til kroppens opbygning, bl.a. muskler, skelettet, blodet betydning, fordøjelsessystemet, immunforsvaret, hjernens funktion, nervebaner og sansernes betydning. Vi kigger på hvad vores krop kommer i kontakt med (cremer, make- up, sol, frost, vind m.m.) og hvad sanseindtryk gør ved os.

God fysisk form, er ikke bare et modefænomen - men en vigtig del af vores hverdag. Vi styrker kroppen og hjælper med en forståelse for, hvorfor motion er blevet en nødvendighed i hverdagen. Vi har ingen forventninger til din fysiske form når du starter. Alle kan være med - men du skal have mod på at opleve motionens glæder på din egen krop, samt at kunne hjælpe andre med at afvikle fysiske aktiviteter.

Samfundets fokus på wellness og mindfullness , kigger vi på, og vi arbejder med massageteknikker og metoder til afstressning.

Værkstedet hjælper skolen med at holde en sund linje. Vi underviser andre værksteder i sunde alternativer, samt hjælper dem med at holde fokus på en rigtig arbejdsstilling.

Vi sælger vores hjemmelavede produkter af cremer, sæber, olier m.m. og du får dermed også et kendskab til kundekontakt. Ligesom relevante ekskursioner til f.eks. livsstilsmesser, forhandlere af hud- og hårplejeprodukter samt aktive ture til bevægelsesområder.

Du kan bruge den viden, du får på værkstedet Sundhed og Pædagogik, i alle fag, hvor du arbejder med mennesker. Du kan fx. vælge fag som social -og sundhedsuddannelsen, pædagog, fitnessinstruktør, politiet.

Du deltager i praktikforløb og relevante ekskursioner til f.eks. livsstilsmesser, erhvervsskoler og forhandlere af relevante produkter.

Individuel og målrettet praktikpladssøgning er desuden en væsentlig del af forløbet, så du kan komme videre med din uddannelse.

Stort tillykke til vores nyuddannede PBE-lærling Jim Kjærgaard Stelmaszczyk!
05-04-2018
Vores dygtige lærling Jim Kjærgaard Stelmaszczyk fra Greve (IT & Teknik), er blevet færdig som IT-Supporter. Jim sluttede med et flot 12-tal :) På billedet ses Jim Kjærgaard Stelmaszczyk og mester Mester Michael Dubgaard Lund.
Åbent Hus i Taastrup og Greve torsdag den 22.marts kl.14.00 -18.00
06-03-2018
Kom og mød de dygtige unge og oplev den hyggelige stemning. Køb smukke forårsblomster og den fineste påskepynt (kun i Greve). Vi byder på gratis kaffe og kage på værkstederne, og dagen afsluttes med en skøn påskebuffet til kun kr. 35. Se invitation og program nedenfor. Vi glæder os til at se jer :)
Interview med viceforstander Annette Riisager om FGU og dannelse
01-03-2018
Magasinet Specialkompasset bringer i februarudgaven artikel om FGU med titlen 'Dannelse handler ikke kun om det faglige.'Vi skal passe på med at reducere dannelse til færdigheder og faglighed. Det drejer sig om at dannes til ansvarligt og livsdueligt medborgerskab.