Sundhed og Pædagogik

Hvis du gerne vil uddanne dig til noget, hvor du skal arbejde med mennesker - så kan Sundhed og Pædagogik hjælpe dig til en øget forståelse af mennesket som helhed.

På værkstedet arbejder vi med menneskekroppen som fokus. Du får et grundig kendskab til kroppens opbygning, bl.a. muskler, skelettet, blodet betydning, fordøjelsessystemet, immunforsvaret, hjernens funktion, nervebaner og sansernes betydning. Vi kigger på hvad vores krop kommer i kontakt med (cremer, make- up, sol, frost, vind m.m.) og hvad sanseindtryk gør ved os.

God fysisk form, er ikke bare et modefænomen - men en vigtig del af vores hverdag. Vi styrker kroppen og hjælper med en forståelse for, hvorfor motion er blevet en nødvendighed i hverdagen. Vi har ingen forventninger til din fysiske form når du starter. Alle kan være med - men du skal have mod på at opleve motionens glæder på din egen krop, samt at kunne hjælpe andre med at afvikle fysiske aktiviteter.

Samfundets fokus på wellness og mindfullness , kigger vi på, og vi arbejder med massageteknikker og metoder til afstressning.

Værkstedet hjælper skolen med at holde en sund linje. Vi underviser andre værksteder i sunde alternativer, samt hjælper dem med at holde fokus på en rigtig arbejdsstilling.

Vi sælger vores hjemmelavede produkter af cremer, sæber, olier m.m. og du får dermed også et kendskab til kundekontakt. Ligesom relevante ekskursioner til f.eks. livsstilsmesser, forhandlere af hud- og hårplejeprodukter samt aktive ture til bevægelsesområder.

Du kan bruge den viden, du får på værkstedet Sundhed og Pædagogik, i alle fag, hvor du arbejder med mennesker. Du kan fx. vælge fag som social -og sundhedsuddannelsen, pædagog, fitnessinstruktør, politiet.

Du deltager i praktikforløb og relevante ekskursioner til f.eks. livsstilsmesser, erhvervsskoler og forhandlere af relevante produkter.

Individuel og målrettet praktikpladssøgning er desuden en væsentlig del af forløbet, så du kan komme videre med din uddannelse.

Artikel om FGU af viceforstander Annette Riisager
30-08-2018
I den nye udgave af Karriereguiden for 2018-2019 og i Messemagasinet fra Specialkompasset, er der en artikel om den nye Forberedende Grunduddannelse, FGU. Vi ser frem til at være med til at skabe nye uddannelsesmuligheder for unge på kanten.
'Ryste sammen tur' til Karlstrup Kalkgrav
27-08-2018
Så er vi i fuld gang igen i begge afdelinger. De nye elever er allerede faldet godt til, og i Greve har vi været på en dejlig udflugt for at lære hinanden endnu bedre at kende :-)
God Sommer til alle :)