IT og Netværk

​Vil du lære at sætte computere op - og er du interesseret i at installere og opgradere software?

På skolens IT-værksted kan du lære næsten alt om, hvad der foregår i din computer. Du får et godt kendskab til IT, som du kan bruge i din fremtidige uddannelse eller i dit kommende job.

Der undervises på forskellige niveauer, og du arbejder med programmer og udstyr, der ligner det, der findes på uddannelsesinstitutionerne og i erhvervslivet: Tekstbehandling, regneark, databaser, Internet og e-mail. Det er emner alle har brug for at vide noget om.

Undervisningen tager udgangspunkt i praktiske opgaver som vedligeholdelse og udbygning af netværk. Installation af operativsystemer, programmer og opsætning af sikkerhed. Der er desuden samling og opsætning af pc, opsætning af netværk, både LAN og trådløst. Den teoretiske undervisning foregår i tilknytning til arbejdsopgaverne.

Du får kendskab til opbygning og test af pc, installation af operativsystemer, trådløst netværk (WIFI) og fast netværk (LAN), styresystemer og sikkerhed.

Du vil desuden stifte bekendtskab med kryptering og sporingsværktøj og hvordan man beskytter sig imod hacking.

Ønsker du at uddanne dig inden for området, får du et godt kendskab til de faglige og personlige krav, der stilles til en IT-supporter/datateknikker eller andre medarbejdere inden for IT-området.

For at undgå firkantede øjne og museskader må du være indstillet på at forlade skærmen med jævne mellemrum og deltage i virksomhedsbesøg, udstillinger og IT-messer.
Lidt motion og sport indimellem, må du også være indstillet på.

Artikel om FGU af viceforstander Annette Riisager
30-08-2018
I den nye udgave af Karriereguiden for 2018-2019 og i Messemagasinet fra Specialkompasset, er der en artikel om den nye Forberedende Grunduddannelse, FGU. Vi ser frem til at være med til at skabe nye uddannelsesmuligheder for unge på kanten.
'Ryste sammen tur' til Karlstrup Kalkgrav
27-08-2018
Så er vi i fuld gang igen i begge afdelinger. De nye elever er allerede faldet godt til, og i Greve har vi været på en dejlig udflugt for at lære hinanden endnu bedre at kende :-)
God Sommer til alle :)