Frisør og Styling

Vil du gerne finde ud af, om uddannelse og job indenfor frisørfaget er noget for dig ?

Det kan være svært at finde den helt rigtige praktikplads inden for frisørfaget og det er svært, at vide om et arbejde med mennesker er det rigtige for dig, før du har prøvet det.

Det er derfor en god ide, at du er helt sikker på, hvad det er, du gerne vil og har lidt kendskab til faget, inden du går i gang med en uddannelse.

På værkstedets nyindrettede frisørsalon og hudplejeklinik, får du mulighed for at lære en masse om bl.a. hårvask og føn, hårpleje, og teori om hårets opbygning håropsætning, oprulning med curler og permanent oprulning. Der arbejdes endvidere med hårfarvning, samt indlægning af striber og farvning af vipper og bryn. Du lærer om manicure, om påsætning af negle, makeup og total look.

Du lærer at skelne mellem forskellige ansigtsformer og at rådgive kunden om individuelt frisurevalg. Du får​

kendskab til teori om hårets opbygning, til permanent og teori om hårfarve.

Samtidig får du masser af muligheder for at afprøve teorien og dine færdigheder i praksis ved at give forskellige behandlinger på modeller.

Undervisningen foregår, som på Produktionsskolens øvrige værksteder, gennem praktisk arbejde og produktion. Ud over forskellige behandlinger på modeller, kan det eksempelvis være skoleklasser, pensionister, mødregrupper og skolens øvrige elever vi træner på.

Ideen er, at du får konkrete kompetencer til personlig udvikling og faglige mål, der kan bruges i uddannelserne indenfor krop og stil samt merkantilt.

Derfor indgår muligheden for praktik på f.eks. en frisørsalon eller i en ”beauty forretning” som en del af undervisningen.

Det sammen gør relevante ekskursioner til f.eks. livsstilsmesser. Erhvervsskoler og forhandlere af produkter til hud- og hårpleje.

Kom til Åbent Hus og Julemarked søndag den 25.november
12-11-2018
Traditionen tro slår vi igen i år dørene op for Åbent Hus og Julemarked i begge afdelinger. Oplev den hyggelige julestemning, få lidt godt at spise og gør nogle gode juleindkøb. Kom og se de arbejdende værksteder og få en snak med elever, lærere, vejledere og ledelse. Vi glæder os til at se jer :-)
Bestyrelsesformand John T. Olsen i Sydkysten
23-10-2018
Her kommer en fin artikel med vores bestyrelsesformand John T. Olsen. Han lægger stor vægt på dannelsesaspektet på produktionsskolen :-)
Ny hovedvej for de praktisk orienterede - artikel om FGU af Annette Riisager
09-10-2018
Interview om den nye forberedende ungdomsuddannelse (FGU) bragt i messeavisen til uddannelsesmessen Tjek på fremtiden. I Greve starter messen den 24.oktober på Greve gymnasium med åbningstale af Morten Dahlin (V) og i Køge er det den 25.oktober på Køge Handelsskole med åbningstale af Mikkel Lundemann (C). Begge steder mellem kl. 17.00 og 19.30. UUV er arrangør.