Frisør og Styling

Vil du gerne finde ud af, om uddannelse og job indenfor frisørfaget er noget for dig ?

Det kan være svært at finde den helt rigtige praktikplads inden for frisørfaget og det er svært, at vide om et arbejde med mennesker er det rigtige for dig, før du har prøvet det.

Det er derfor en god ide, at du er helt sikker på, hvad det er, du gerne vil og har lidt kendskab til faget, inden du går i gang med en uddannelse.

På værkstedets nyindrettede frisørsalon og hudplejeklinik, får du mulighed for at lære en masse om bl.a. hårvask og føn, hårpleje, og teori om hårets opbygning håropsætning, oprulning med curler og permanent oprulning. Der arbejdes endvidere med hårfarvning, samt indlægning af striber og farvning af vipper og bryn. Du lærer om manicure, om påsætning af negle, makeup og total look.

Du lærer at skelne mellem forskellige ansigtsformer og at rådgive kunden om individuelt frisurevalg. Du får​

kendskab til teori om hårets opbygning, til permanent og teori om hårfarve.

Samtidig får du masser af muligheder for at afprøve teorien og dine færdigheder i praksis ved at give forskellige behandlinger på modeller.

Undervisningen foregår, som på Produktionsskolens øvrige værksteder, gennem praktisk arbejde og produktion. Ud over forskellige behandlinger på modeller, kan det eksempelvis være skoleklasser, pensionister, mødregrupper og skolens øvrige elever vi træner på.

Ideen er, at du får konkrete kompetencer til personlig udvikling og faglige mål, der kan bruges i uddannelserne indenfor krop og stil samt merkantilt.

Derfor indgår muligheden for praktik på f.eks. en frisørsalon eller i en ”beauty forretning” som en del af undervisningen.

Det sammen gør relevante ekskursioner til f.eks. livsstilsmesser. Erhvervsskoler og forhandlere af produkter til hud- og hårpleje.

Artikel om FGU af viceforstander Annette Riisager
30-08-2018
I den nye udgave af Karriereguiden for 2018-2019 og i Messemagasinet fra Specialkompasset, er der en artikel om den nye Forberedende Grunduddannelse, FGU. Vi ser frem til at være med til at skabe nye uddannelsesmuligheder for unge på kanten.
'Ryste sammen tur' til Karlstrup Kalkgrav
27-08-2018
Så er vi i fuld gang igen i begge afdelinger. De nye elever er allerede faldet godt til, og i Greve har vi været på en dejlig udflugt for at lære hinanden endnu bedre at kende :-)
God Sommer til alle :)