Vejledning

”Det er jo ikke altid man ved, hvad man vil. Og selvom man ved, hvad man vil – så er det ikke altid, man ved hvordan”

På Produktionsskolen har du mulighed for at finde ud af, hvad du vil og hvordan det kan lade sig gøre. Som hjælp til at finde din vej i fremtiden med hensyn til uddannelse og arbejde, er den personlige vejledning noget, vi lægger stor vægt på.

Når du starter på skolen, udarbejder du og din vejleder en forløbsplan sammen for at få klarlagt dine ønsker, mål og undervisningsbehov. Forløbsplanen bliver fulgt op mindst hver 3. måned i et samarbejde mellem dig, din værkstedslærer og din vejleder.

Vejledningen giver dig mulighed for afklaring og udvikling af personlige, sociale og faglige kompetencer gennem f.eks.:

• Praktik – du kan komme i praktik på en arbejdsplads i op til 4 uger pr. halvår.
  • Kombinationsforløb – du kan afprøve en erhvervsuddannelse i 2-5 uger, hvor du får bevis på de kompetencer, du har opnået.
  • Kompetenceafklaring – du kan få afdækket dine kompetencer ved en faglig test.
  • Almen undervisning – du kan følge undervisning i op til 10 timer pr. uge enten her på skolen eller på VUC.
  • ”Min fremtid” – du kan prøve et netbaseret værktøj til at finde uddannelser og job, der matcher dine ønsker og kompetencer.
  • Samtaler omkring din helhedssituation.

Læs guide til håndværkeruddannelserne her.

Artikel om FGU af viceforstander Annette Riisager
30-08-2018
I den nye udgave af Karriereguiden for 2018-2019 og i Messemagasinet fra Specialkompasset, er der en artikel om den nye Forberedende Grunduddannelse, FGU. Vi ser frem til at være med til at skabe nye uddannelsesmuligheder for unge på kanten.
'Ryste sammen tur' til Karlstrup Kalkgrav
27-08-2018
Så er vi i fuld gang igen i begge afdelinger. De nye elever er allerede faldet godt til, og i Greve har vi været på en dejlig udflugt for at lære hinanden endnu bedre at kende :-)
God Sommer til alle :)