Skolefag og anden undervisning

Har du brug for den mere boglige undervisning - og lyst til undervisning i dansk og matematik eller andre almene skolefag, er der flere muligheder.

Dit produktionsskoleophold kan kombineres med anden undervisning ud over den, der foregår på værkstederne.

I op til 1/3 af undervisningstiden kan du f.eks. deltage i 9. - 10. klassefag eller HF- fag på VUC, meritgivende kombinationsforløb eller korte kurser til f.eks. truckcertifikat eller fødevarehygiejne på erhvervsskolerne.

På Produktionsskolen i Greve og Høje-Taastrup kan du deltage i prøveforberedende undervisning i dansk og matematik  på 7.-9. kl. trin. Derudover kan du gå til eksamen på AVU trin 1. Eksamen afholdes i samarbejde med VUC Roskilde.

Den almene skoleundervisning i produktionsskoleregi er et alternativ til Folkeskolens måske mere traditionelle undervisning. Alle mennesker er forskellige og der kræves derfor forskellige ting, for at alle kan lære.

Vi hjælper vi dig bl.a. med at blive afklaret i forhold til din egen personlige læringsstil, sådan at hvad der tidligere var svært at lære, måske pludselig kan blive nemmere. Derudover er undervisningsholdene ikke særligt store.

Produktionsskolen tilbyder desuden ordblindeundervisning i samarbejde med VUC.

Skolens vejledere hjælper dig med at finde det rigtige undervisningstilbud.

Elev, om hvorfor almenundervisningen på Produktionsskolen er interessant:

Camilla: ”Min almenlærer fandt ud af, hvordan jeg lærte bedst og det brugte hun så i timerne til, når jeg skulle lære dansk og matematik og det har hjulpet mig rigtig, rigtig meget. Og jeg blev rigtig glad over den karakter, jeg egentlig fik i slutningen, fordi jeg havde slet ikke regnet med, at jeg ville få så høj karakter… og det er nok takket været at jeg li’som fandt ud af, hvad der gjorde, at jeg lærte bedst. (…) Jeg lærer bedst ved at have ting i hænderne og prøve at finde ud af, hvordan man kan regne det sammen (…) Jeg skal have det i hænderne, så fungerer det fint, så sidder det bedre inde i hovedet.”

Stort tillykke til vores nyuddannede PBE-lærling Jim Kjærgaard Stelmaszczyk!
05-04-2018
Vores dygtige lærling Jim Kjærgaard Stelmaszczyk fra Greve (IT & Teknik), er blevet færdig som IT-Supporter. Jim sluttede med et flot 12-tal :) På billedet ses Jim Kjærgaard Stelmaszczyk og mester Mester Michael Dubgaard Lund.
Åbent Hus i Taastrup og Greve torsdag den 22.marts kl.14.00 -18.00
06-03-2018
Kom og mød de dygtige unge og oplev den hyggelige stemning. Køb smukke forårsblomster og den fineste påskepynt (kun i Greve). Vi byder på gratis kaffe og kage på værkstederne, og dagen afsluttes med en skøn påskebuffet til kun kr. 35. Se invitation og program nedenfor. Vi glæder os til at se jer :)
Interview med viceforstander Annette Riisager om FGU og dannelse
01-03-2018
Magasinet Specialkompasset bringer i februarudgaven artikel om FGU med titlen 'Dannelse handler ikke kun om det faglige.'Vi skal passe på med at reducere dannelse til færdigheder og faglighed. Det drejer sig om at dannes til ansvarligt og livsdueligt medborgerskab.