Skolefag og anden undervisning

Har du brug for den mere boglige undervisning - og lyst til undervisning i dansk og matematik eller andre almene skolefag, er der flere muligheder.

Dit produktionsskoleophold kan kombineres med anden undervisning ud over den, der foregår på værkstederne.

I op til 1/3 af undervisningstiden kan du f.eks. deltage i 9. - 10. klassefag eller HF- fag på VUC, meritgivende kombinationsforløb eller korte kurser til f.eks. truckcertifikat eller fødevarehygiejne på erhvervsskolerne.

På Produktionsskolen i Greve og Høje-Taastrup kan du deltage i prøveforberedende undervisning i dansk og matematik  på 7.-9. kl. trin. Derudover kan du gå til eksamen på AVU trin 1. Eksamen afholdes i samarbejde med VUC Roskilde.

Den almene skoleundervisning i produktionsskoleregi er et alternativ til Folkeskolens måske mere traditionelle undervisning. Alle mennesker er forskellige og der kræves derfor forskellige ting, for at alle kan lære.

Vi hjælper vi dig bl.a. med at blive afklaret i forhold til din egen personlige læringsstil, sådan at hvad der tidligere var svært at lære, måske pludselig kan blive nemmere. Derudover er undervisningsholdene ikke særligt store.

Produktionsskolen tilbyder desuden ordblindeundervisning i samarbejde med VUC.

Skolens vejledere hjælper dig med at finde det rigtige undervisningstilbud.

Elev, om hvorfor almenundervisningen på Produktionsskolen er interessant:

Camilla: ”Min almenlærer fandt ud af, hvordan jeg lærte bedst og det brugte hun så i timerne til, når jeg skulle lære dansk og matematik og det har hjulpet mig rigtig, rigtig meget. Og jeg blev rigtig glad over den karakter, jeg egentlig fik i slutningen, fordi jeg havde slet ikke regnet med, at jeg ville få så høj karakter… og det er nok takket været at jeg li’som fandt ud af, hvad der gjorde, at jeg lærte bedst. (…) Jeg lærer bedst ved at have ting i hænderne og prøve at finde ud af, hvordan man kan regne det sammen (…) Jeg skal have det i hænderne, så fungerer det fint, så sidder det bedre inde i hovedet.”

Kom til Åbent Hus og Julemarked søndag den 25.november
12-11-2018
Traditionen tro slår vi igen i år dørene op for Åbent Hus og Julemarked i begge afdelinger. Oplev den hyggelige julestemning, få lidt godt at spise og gør nogle gode juleindkøb. Kom og se de arbejdende værksteder og få en snak med elever, lærere, vejledere og ledelse. Vi glæder os til at se jer :-)
Bestyrelsesformand John T. Olsen i Sydkysten
23-10-2018
Her kommer en fin artikel med vores bestyrelsesformand John T. Olsen. Han lægger stor vægt på dannelsesaspektet på produktionsskolen :-)
Ny hovedvej for de praktisk orienterede - artikel om FGU af Annette Riisager
09-10-2018
Interview om den nye forberedende ungdomsuddannelse (FGU) bragt i messeavisen til uddannelsesmessen Tjek på fremtiden. I Greve starter messen den 24.oktober på Greve gymnasium med åbningstale af Morten Dahlin (V) og i Køge er det den 25.oktober på Køge Handelsskole med åbningstale af Mikkel Lundemann (C). Begge steder mellem kl. 17.00 og 19.30. UUV er arrangør.