Lovgrundlag og målgruppe

Produktionsskolen i Greve og Høje-Taastrup er en selvejende institution, som drives under tilsyn af Undervisningsministeriet i henhold til Lov om Produktionsskoler.

Produktionsskolen tilbyder individuelle undervisningsforløb til unge under 25 år, som ikke har gennemført en ungdomsuddannelse, og som ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en sådan uddannelse.

Undervisningen foregår med udgangspunkt i produktion og praktisk opgaveløsning på skolens værksteder.

Med undtagelse af Produktionsskolebaseret Erhvervsuddannelse, Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) og dele af erhvervsskolens grundforløb, der kan foregå på Produktionsskolen efter aftale med en

erhvervsskole, er et produktionsskoleophold er ikke formelt kompetencegivende, men et vejlednings- og afklaringsforløb, der skal bidrage til at udvikle de unges personlige, sociale og faglige kompetencer og styrke deres muligheder for fortsat uddannelse eller overgang til varig beskæftigelse.

Se mere om produktionsskolernes lovgrundlag og målgruppe på Produktionsskoleforeningens hjemmeside.

www.psf.nu

Artikel om FGU af viceforstander Annette Riisager
30-08-2018
I den nye udgave af Karriereguiden for 2018-2019 og i Messemagasinet fra Specialkompasset, er der en artikel om den nye Forberedende Grunduddannelse, FGU. Vi ser frem til at være med til at skabe nye uddannelsesmuligheder for unge på kanten.
'Ryste sammen tur' til Karlstrup Kalkgrav
27-08-2018
Så er vi i fuld gang igen i begge afdelinger. De nye elever er allerede faldet godt til, og i Greve har vi været på en dejlig udflugt for at lære hinanden endnu bedre at kende :-)
God Sommer til alle :)